Bundesliga e Gjermanisë do të jetë liga e parë madhore evropiane që do të rifillojë në mesin e pandemisë së koronavirusit pasi 36 klubet në dy divizionet më të mira kanë vendosur për të rifilluar më 9 maj.

Ndeshjet do të luhen pas dyerve të mbyllura me maksimum 322 persona të lejuar brenda dhe përreth stadiumeve për ndeshjet e Bundesligës dhe 270 për ndeshjet e nivelit të dytë.

Vendimi përfundimtar nëse rifillimi i planifikuar do të zbatohet, megjithatë, do të koordinohet me qeverinë gjermane dhe autoritetet e shëndetësisë.

Sidoqoftë, do të duhet të bëhen ndryshime drastike për të qenë në përputhje me standardet e higjienës me testimin e lojtarëve dhe trajnerëve me një kosto të vlerësuar prej 2.2 milionë euro, dhe maska mbrojtëse të detyrueshme për disa të pranishëm.

Federata gjermane e futbollit ka vlerësuar se 25,000 teste koronavirusë në rreth 90 funte, do të nevojiten për të kontrolluar secilin lojtar të paktën në baza javore.

The post E bujshme/ Bundesliga rifillon më 9 maj appeared first on Sport.